Groene michelin ster

PERSBERICHT

Het Ideaal is trots op het Seminar in Zenderen voor het behoud van haar Groene Michelin Ster

Het Seminar is een bekend begrip. Maar het is niet zomaar een restaurant, het is een fine-dining experience die streeft naar volledige zelfvoorzienendheid. Hoewel u er een smaakvolle en verrassende avond kunt beleven, is er veel wat er achter de schermen plaatsvindt om dit voor elkaar te krijgen. 

Als onderdeel van Het Ideaal, een overkoepelend horecabedrijf, werkt het samen met de andere locaties om dit doel te bereiken. En dat is de reden dat het niet een rode Michelinster heeft, maar juist een groene. 

Hoe zit dat?

Dat verdient nou net wat extra uitleg. We weten allemaal wat het betekent als een restaurant bekroond wordt met een Michelinster. Maar de Groene Ster kennen we nog niet zo goed en dat is niet zo gek, want die is pas sinds 2020 geïntroduceerd. Als antwoord op maatschappelijke veranderingen en de behoefte naar een duurzamere wijze van leven, eten en consumeren is de Groene Michelin Ster tot leven geroepen om op deze manier restaurants te waarderen voor hun bijzondere en duurzame wijze van werken.

Bib Gourmand

Of Het Ideaal nog uitkijkt naar andere mijlpalen? Zeker! Vooral nu Het Seminar een grote verandering heeft ondergaan wat het team betreft, heerst er een verfrissende kijk en een sterkere team spirit dan ooit om samen mooie dingen neer te zetten. Niet dat het winnen van een prijs een doelstelling is, maar er wordt wel achter de schermen gesproken over het streven naar een Bib Gourmand. Het team is in druk overleg over de exacte vormgeving hiervan en hoopt het binnenkort uit te kunnen rollen. De motivatie hierachter is voornamelijk om het fine-dining concept en onze manier van zelfvoorzienend werken aan een breder publiek bekend te maken.

Over Het Ideaal

Over Het Ideaal: Het Ideaal is een overkoepelend horecabedrijf met verschillende locaties en (productie)afdelingen dat op een lokale en duurzame wijze werkt. Het Ideaal is zelfvoorzienend met aandacht voor het welzijn van mens, dier en natuur en eigen vee, kwartels en kippen. Maar ook eigen moestuinen met onbespoten biologische groenten, fruit en kruiden. Zij verbouwen hun eigen groenten in een straal van 15 kilometer rond het restaurant. Naast dit alles hebben zij ook hun eigen zuivelverwerking waar verschillende kazen en diverse melkproducten worden gemaakt, net als een eigen chocolade atelier. Vis komt enkel uit het seizoen en wordt op een verantwoorde wijze gevangen.

Het Seminar © 2024 | Privacy Policy | Made by Tatof.nl