Een Nieuwe Smaakervaring: À la Carte Diner en Start op 27 September
Bij Restaurant Het Seminar gaat het om smaak, traditie en echte toewijding. We delen graag ons nieuwste hoofdstuk met jullie: van fine dining naar à la carte. Minder complex in smaken, meer eenvoud in gebruik van pure, natuurlijke ingrediënten uit eigen tuin, maar nog altijd even smaakvol!
Onze fine-dining ervaring heeft plaatsgemaakt voor iets speciaals: een wijze van koken die veel dichter bij ons ideaal staat, namelijk intensiever gebruik van ingrediënten, rechtstreeks afkomstig van onze eigen grond en dieren. Elk gerecht vertelt een verhaal dat begint op onze tuinen en boerderij en eindigt op jouw bord. Zo brengen we de natuur en puurheid dichterbij dan ooit tevoren.
Back to the roots
Het vernieuwde Seminar brengt ons terug naar waar het allemaal begon. We willen je niet alleen smaken laten proeven, maar ook tradities en verhalen delen die verweven zijn met onze ambachtelijke werkwijze. Hier ervaar je de kracht van pure en authentieke smaken samengesteld door ons enthousiaste team.
Verantwoordelijkheid en duurzaamheid
Duurzaamheid is de kern van alles wat we doen. We omarmen een circulaire aanpak die focust op minimaliseren van afval en maximaliseren het gebruik van onze ingrediënten. We zijn vastberaden om een duurzaam en natuurlijk pad te bewandelen.
Kom langs en proef de toekomst
Reserveer meteen om onze authentieke smaken te ervaren en onze nieuwe werkwijze te beleven.. Ons team van Het Seminar staat voor jullie klaar!
Nieuwsgierig naar wat er straks op het vernieuwde menu van Restaurant Het Seminar komt te staan?Tijdens “Voorproefje Mee?” krijgt u de kans om als eerste onze nieuwe gerechten te ontdekken, inclusief bijpassende wijnen, nog voordat ze op de kaart verschijnen. . Wat is “Voorproefje Mee?” een culinaire belevenis in Twente .Elke twee maanden steken wij ons à la carte menu in een nieuw jasje. Meestal doen we dat achter de schermen met het team, maar deze keer schuift u aan bij het proces!Tijdens “Voorproefje Mee?” presenteren wij een bijzonder viergangenmenu met een wild thema, waarbij u samen met ons proeft, bespreekt en beslist welke combinaties een vaste plaats op de kaart krijgen. . . . . Proef, vergelijk en ontdek wijn en diner beleving Twente .Bij elke gang serveren we twee halve glazen wijn in uiteenlopende stijlen. Zo kunt u zelf ervaren hoe een gerecht tot leven komt met de juiste wijn, of juist helemaal verandert.Tijdens de avond gaan we in gesprek over smaak, balans en beleving. Uw mening telt mee bij het samenstellen van onze nieuwe wijnkaart. . . . . Waarom “Voorproefje Mee?” een unieke ervaring is . U krijgt een exclusieve blik achter de schermen van onze
Lees verder.Aan de rand van Zenderen, in het karakteristieke voormalige Karmelietenklooster, blijft restaurant Het Seminar een bijzondere plek voor wie puur en eerlijk wil dineren. Met trots mogen we delen dat we opnieuw zijn bekroond met de Groene Michelinster én een vermelding hebben ontvangen in de Lekker500 restaurantgids. Twee prachtige erkenningen die onze liefde voor duurzaamheid, vakmanschap en smaak onderstrepen. Een groene visie die je proeft Bij Het Seminar draait alles om de kracht van de natuur. Onze gerechten ontstaan vanuit respect voor het seizoen, de omgeving en het product zelf. De groenten komen rechtstreeks uit onze eigen tuin, het vlees is afkomstig van onze Gasconne-varken, en de kazen worden gemaakt in onze eigen kaasmakerij. Deze korte keten zorgt niet alleen voor de meest verse ingrediënten, maar ook voor een eerlijke en bewuste manier van koken. De Groene Michelinster is een erkenning voor restaurants die gastronomie en duurzaamheid weten te combineren. Voor ons is het een bevestiging dat onze manier van werken, met aandacht voor de aarde, de herkomst van producten en de ambacht van het koken, wordt gewaardeerd op het hoogste niveau. . . . Trots op een plek in de restaurantgids Lekker500 Naast de Groene Michelinster staan we
Lees verderHet nieuwe werk- en schooljaar is al weer even begonnen en daarmee groeit de behoefte aan inspirerende vergaderlocaties waar ideeën en plannen tot bloei kunnen komen. Voor wie een representatieve en sfeervolle omgeving zoekt in Zenderen, Borne, Almelo of Hengelo, biedt het Gymnasium, gelegen naast restaurant Het Seminar, de ideale setting. . Een stijlvolle vergaderlocatie in Twente Het Gymnasium is gevestigd in een voormalig klooster en ademt rust en historie, gecombineerd met eigentijds comfort. Wij hebben verschillende vergaderruimtes beschikbaar die uitermate geschikt zijn voor bestuursvergaderingen, heisessies, trainingen en zakelijke bijeenkomsten. Alles wat nodig is voor een complete vergadering is aanwezig. Denk aan schrijfwaren, pennen, een flip-over, Digibord voor presentaties en airconditioning. Dankzij de centrale ligging in Twente, op korte afstand van Borne, Almelo en Hengelo, is het Gymnasium goed bereikbaar voor zowel regionale als landelijke gasten. De authentieke uitstraling en serene omgeving zorgen voor een inspirerende setting waarin u ongestoord kunt vergaderen. . . Vergaderen met aansluitende lunch of diner Wij bieden verschillende vergaderarrangementen die een bijeenkomst in het Gymnasium helemaal compleet maken. Een vergadering kan uitstekend worden uitgebreid met een lunch of diner bij Het Seminar. Zo wordt een vergadering niet alleen een productieve aangelegenheid, maar tevens een culinaire
Lees verderAltijd al als een van de eersten de nieuwste gerechten van Restaurant Het Seminar in Zenderen willen proeven, nog vóór ze officieel op de kaart verschijnen? Dat kan tijdens “Voorproefje Mee?” een exclusieve avond waarin smaak, beleving en interactie samenkomen. . Wat is “Voorproefje Mee?” exclusief diner Twente . Bij Het Seminar vernieuwen we ons à la carte menu elke twee maanden. Normaal gesproken testen we de nieuwe gerechten intern met ons keukenteam. Dit keer nodigen we u uit om mee te doen! Tijdens “Voorproefje Mee?” serveren wij een speciaal viergangenmenu, waarbij u als gast een unieke rol krijgt. . . Wijn en spijs in balans wijnproeverij in Twente . Bij iedere gang ontvangt u twee halve glazen wijn, zorgvuldig geselecteerd in verschillende stijlen. U proeft dus zelf welke wijn het beste past bij het gerecht en helpt ons tegelijkertijd bij het maken van de definitieve wijnkeuzes. Een interactieve en leerzame manier om de magie van wijn-spijs combinaties te ervaren. . . Waarom u “Voorproefje Mee?” niet mag missen U bent de eerste die ons nieuwe menu mag proeven U ervaart de kunst van wijn-spijs combinaties in de praktijk Een bijzondere culinaire ervaring in Twente Exclusief en kleinschalig: beperkte plaatsen
Lees verderWilt u zichzelf trakteren op een culinair avontuur in Twente? Het Seminar in Zenderen presenteert in september het Tubantia Lezersmenu, een exclusief vijfgangendiner dat speciaal is samengesteld voor fijnproevers uit Hengelo, Almelo, Borne, Zenderen en de rest van Overijssel. Dit Tubantiamenu is alleen deze maand beschikbaar en biedt u de unieke kans om kennis te maken met de duurzame keuken van ons bijzondere restaurant. . . . Een maandmenu vol smaak en beleving Het Tubantia Maandmenu bestaat uit vijf zorgvuldig gekozen gangen. Chef-kok Daniël Schutte en restaurantmanager Lennart Faber willen u laten ervaren waar Het Seminar voor staat: puur, eerlijk en zoveel mogelijk lokaal. Met ingrediënten van eigen landerijen in Twente zoals verschillende groente, fruit, vlees, vis en gevogelte, staat dit menu garant voor een gastronomische belevenis die u niet snel zult vergeten. Bij ontvangst wordt u verwelkomd met een feestelijk glas bubbels, waarna u de volgende gerechten krijgt geserveerd: Voorgerecht: Coppa del Seminar met courgette, rucola-pesto en hazelnoot Tussengerecht: Langzaam gegaarde kabeljauw met dille, venkel en sinaasappel Tussengerecht: Oosters gemarineerd buikspek met couscous, champignons, en wortel Hoofdgerecht: Eendenborst met citroengrasjus en seizoensgroenten Dessert: Ricotta cheesecake met abrikoos, meringue en een roomijs van groene thee Voor de liefhebbers is er
Lees verder